Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пандемията от КОВИД-19: Ръст на новите случаи в Индия и Мексико

[post-views]
74 нови случая на коронавирус са регистрирани у нас за последното денонощие

koronavirus-4833754_1920И към другата водеща тема от света- пандемията от Ковид-19. Индия отчете поредния черен рекорд. За последните 24 часа в страната бяха регистрирани над 8 хиляди случая с новия короновирус. В същото време пандемията продължава с твърде бързи темпове да се разраства в страните от Латинска Америка, след като Мексико стана втората държава в региона с над 10 хиляди смъртни случая от заболяването.

За трети пореден ден Индия, втората най-гъсто населена страна в света отбелязва рекорден ръст на новите случаи с Ковид-19.

Официално в страната има над 190 хиляди заразени, като броят на починалите е близо 5400.

Независимо от това, правителството реши да започне да облекчава въведените превантивни мерки срещу заболяването, в опит да сведе до минимум икономическите загуби от пандемията.

Здравните експерти в страната са категорични, че разхлабването на мерките може да доведе до втора епидемиологична вълна.

Последните 24 часа се оказаха критични и за Мексико, която стана втората държава в Латинска Америка, след Бразилия с над 10 смъртните случая причинени от новия коронавирус.

Поредната прескочена граница идва в момент, когато правителството на президент Андрес Мануел Лопес Обрадор започна да облекчава превантивните мерки.

Подобна тенденция се забелязва и в други държави от региона, независимо от предупрежденията на СЗО, че епидемията на континента все още не е достигнала своя пик.

Според последните данни на американския университет Джонс Хопкинс, броят на активните случаи с Ковид-19 по света достигна до 6 милиона и 200 хиляди души, като от тях 375 хиляди са починалите .

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани