Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Добри нови за туризма: Германия и Италия отварят границите си

[post-views]
Въпреки строгите мерки Китай отчете рекорден брой заразени с Ковид

Koronavirus_KitaiСветлината в тунела за туристическата индустрия в Европа. Италия обяви, че отваря границите си и от днес може спокойно да се пътува от и за страната, без пътуващите да спазват карантинен период. Германия също планира да отвори границите си за гражданите на ЕС от 15 юни. И докато пандемията отшумява в Европа, то в Латинска Америка ситуацията с разпространението с новия коронавирус се влошава. 
Италия, най-тежко засегната страна в Европа от пандемията от Ковид-19 се надява, че с допълнителното облекчаване на мерките ще даде глътка свеж въздух на туристическия си сектор- ключов за икономиката на страната. Освен отваряне на границите си Рим отмени и вътрешните ограничения за пътуване между отделните райони, като на този етап само три летища ще обслужват международните полети за и от страната – Милано, Рим и Неапол.  На фона на облекченията обаче част от превантивните мерки ще останат в сила, като забраната за струпването на големи групи от хора на едно място, както и задължителното носене на маски в затворени обществени места и в градския транспорт. Надежда за туристически сектор в ЕС дойде и от Германия, където се очаква правителство да обяви,  че от 15 юни ще отвори границите за всички граждани на страните-членки на блок, включително и за тези от Швейцария, Исландия и  Норвегия. Междувременно главният епидемиолог на Швеция  Андерс Тегнел призна, че страната е дала твърде много жертви от новия коранавирус. Той допълни, че при появата на нова епидемиологична ситуация, страната ще въведе превантивни мерки. Припомням, че Швеция беше единствената държава в Европа, която не обяви национална карантина. И докато пандемията продължава да отшумява в Европа, то в Латинска Америка ситуацията продължава да се влошава. Лидер за районо в черната класация остава Бразилия, която за последните 24 часа отбелязва нов мрачен рекорд на смъртните случаи -1262. Така броят на починалите надхвърли 32 хиляди души, а според СЗО епидемията в страната е едва в началото си.

Независимо от това президентът на страната Жаир Болсонаро продължава да омаловажава опасността на заболяването. Според последните данни на американския университет Джонс Хопкинс общия брой на заразените по света е над 6 милиона и 300 хиляди души, като починалите гонят границата от 380 хиляди души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани