Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Мощни експлозии разтърсиха Буенос Айрес – двама пожарникари загинаха в пламнала парфюмерия

[post-views]
Огнен кошмар в Бангладеш – десетки жертви на пожар в столицата Дака

POJARСерия от мощни експлозии разтърси аржентинската столица Буенос Айрес. В опита си да овладеят ситуацията загинаха двама огнеборци. Най-малко 15 души са ранени, сред които служители на пожарната и полицията. Поне шестима от тях са пострадали тежко и са хоспитализирани по спешност.

Инцидентът се е случил в парфюмериен магазин, част от търговски център в Буенос Айрес. Именно парфюмериите бяха едни от малкото магазини, останали отворени по време на карантината заради Ковид-19, тъй като продават маски за лице и дезинфектанти. Всичко започнало от малък пожар, който достигнал леснозапалимите вещества и прераснал в мощна експлозия. Огнеборци от доброволческия корпус вече били на терен, когато избухнал и втори взрив, довел до трагедията.

Докато се опитвахме да помогнем на ранените, бяхме изненадани от втора експлозия, съобщиха от службата за спешна медицинска помощ в аржентинската столица. Колегите ни загинаха, докато изпълняваха дълга си. Те бяха опитни служители, които след взрива наредиха на подчинените си да напуснат сградата и влязоха на тяхно място, подчертаха от противопожарната служба.

Органите на реда продължават огледа на терен в опит да установят причината за трагичния инцидент, който по ирония на съдбата се случи точно в деня, когато Аржентина отбелязва празника на пожарникаря-доброволец.

Най-ново

Единична публикация

Избрани