Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фернандо Алонсо се завръща във Формула 1

[post-views]
Алонсо е готов за нови предизвикателства

alonsoИспанският пилот Фернандо Алонсо почти сигурно се завръща във Формула 1 с екипа на „Рено“ от 2021 година :
Двукратният световен шампион планира да подпише договор за два сезона, а след изтичането му той ще стане директор на френския отбор.Единствената пречка пред реализирането на проекта може да стане Себастиан Фетел. Германецът напуска „Ферари“ в края на кампанията и ако реши да премине в „Рено“, вариантът за привличането на Алонсо в отбора ще отпадне. 38-годишният испанец за последно състезава във Формула 1 за „МакЛарън“ през сезон 2018.
Той има 32 победи в 311 старта от сериите, като спечели титлите си през 2005 и 2006 година именно с тима на „Рено“.

В същото време шефът на Формула 1 Чейс Кери заяви, че няма да отменят състезание, ако пилот е с COVID-19. Американецът говори, след като спортът публикува първоначален календар с осем състезания, като стартът на сезона е на 5 юли в Австрия. Откриващото състезание на 15 март в Австралия бе отменено, след като член от тима на Макларън върна положителна проба за новия вирус преди старта на уикенда. „Лице с положителна проба за заразата няма да доведе до отмяна на състезание.

Окуражаваме отборите да провеждат необходимите процедури при положителен тест като поставянето на заразения под карантина. Имаме възможност да ги изолираме в хотел и да заменим това лице. Тим, който не може да се включи в състезанието, няма да стане причина за отмяната му.  Формула 1 възнамерява състезанията да се провеждат без публика, поне първоначално, и тимовете ще летят с чартърни полети и ще бъдат изолирани от местното население.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани