Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада усвоиха знания и умения в областта на алпийската подготовка

[post-views]
Военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада усвоиха знания и умения в областта на алпийската подготовка

AP-1Деветнадесет военнослужещи от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада участваха в курс по алпийска подготовка, който се проведе от 1 до 5 юни в град Смолян.

Под ръководството на инструктори от Учебния център за високопланинска подготовка на 101-ви алпийски полк военнослужещите преминаха теоретична подготовка, след което бяха отработени практически въпроси по направата на различни видове възли, изграждането на тролей и транспортиране на пострадал през водно препятствие. През втората част от занятието се извърши демонстрация по спасяване на човек, получил травма в район със значителна надморска височина. Военнослужещите участваха в поход до местността „Зъбчето”, където проведоха занятия по катерене в свръзка с горна осигуровка, организиране и спускане по рапел.

В рамките на два дни те проведоха и занятия по оцеляване и движение в труднодостъпни терени. Участниците в курса направиха преход до местността „Турлука” на 1460 м надморска височина.

Военнослужещите от бригадата показаха изключителна мотивация при усвояване на знанията и уменията в областта на алпийската подготовка.

Източник: www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани