Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Испания признава изтекли български лични документи

[post-views]
Външното министерство предупреждава за възможни транспортни затруднения в Германия, Гърция и Италия

mvnrПосолството на Кралство Испания ни уведоми с нота, че български граждани, постоянно пребиваващи в страната, с изтекла валидност на документите по време на създалата се ситуация във връзка с КОВИД-19 могат да напускат територията на Испания, за да се завърнат в България.
По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева ръководителите на всички български задгранични представителства на 26 март поискаха от държавите, в които са акредитирани, по изключение да разрешават на българските граждани да се прибират в България, дори ако документите им за самоличност са изтекли.
България реципрочно ще пропуска техните граждани с изтекли документи. Към днешна дата още 31 държави са потвърдили, че в условията на пандемията от коронавируса ще признават и пропускат на излизане от територията им български граждани с изтекли лични документи в периода 13 март – 31 октомври 2020 г.
Други 14 страни признават със специални условия или със специални срокове изтекли български лични документи. Пълният им списък е публикуван на официалната интернет страница на МВнР.

Най-ново

Единична публикация

Избрани