Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Курсанти овладяват правилата за полети

[post-views]
Курсанти овладяват правилата за полети

Започнаха стажовете във ВВВУ

kursanti-ВВВУ1Курсантите випускници, бъдещи ръководители на въздушното движение, овладяват тънкостите на професията си с триседмичен стаж в авиобаза Граф Игнатиево, съобщиха от ВВВУ „ Георги Бенковски”.
Съгласно програмата за провеждане на войсковия стаж курсантите от Долна Митрополия, специализация „Ръководител на полети (щурман УВД)“ провеждат теоретична и практическа подготовка в авиобаза Граф Игнатиево с командир бригаден генерал Димитър Петров и в.ф. 28540–КП, с. Труд, от 26 май до днес.

През първите 10 дни  тяхното обучение се осъществява в Летищния център за осигуряване на въздушното движение (ЛЦОВД) към авиобазата, където курсантите имат възможност да се запознаят с комуникационните и навигационните средства, свързани с управлението и ръководството на полети, както и да усвоят специфичните правила за провеждане на полети в района на военното летище. 
Участието им в практическо ръководство от всички работни позиции – „Кула“, „Подход“ и „Бойно управление“ е започнало след задълбочено запознаване с разпределението на въздушното пространство и реда за използването му, както и правилата за координация с гражданската авиация в съответствие с регламентиращите документи. 
В рамките на седмица курсантите ще продължат стажа си в Командния пункт в с. Труд, където придобиват знания и умения за използване на възможностите на бойната авиация – прехващане на самолет нарушител, съпровождане, ескортиране и др. 
В този период към випускниците щурмани се присъединиха и колегите им  от четвърти курс специализации: „Ръководител на полети (Щурман – управление на въздушното движение); „Летателни апарати и авиационни двигатели”; „Летищно осигуряване” и „Навигационни, комуникационни и информационни системи”.
Останалите курсанти и студенти от ВВВУ „Георги Бенковски” от инженерния профил провеждат предвидената в учебните им планове  практика в същия период. Третокурсниците  имат стаж по гражданската си специалност, а четвърти и пети курс – по военната си специализация.
Първокурсниците курсанти от ВВВУ „ Георги Бенковски” проведоха двудневен курс по оцеляване в района на училището и на местността на землището на гр. Долна Митрополия. 
Първият модул предвиждаше живот в полеви условия, ориентиране и приспособяване към околната среда. Модулът завършва с маскиране и сигнали за управление.
По време на втория модул се изпълняваше практическа задача на тема: „Търсене и спасяване на екипаж, претърпял бедствие във вражеска среда”, съобщиха още от ВВВУ „ Георги Бенковски”. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани