Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пандемията Ковид-19: Нови черни рекорди на заразени по света

[post-views]
110 нови заразени с коронавируса в Мексико

koronavirusПандемията от КОВИД-19 продължава да се разпространява с бързи темпове по света. Идния отбеляза поредния черен рекорд, а смъртните случаи от коворовируса в Перу, надхвърлиха тези в Италия. Междувременно Германия обяви, че забранява всички масови събирания до октомври от опасения за втората вълна на заболяването.
Северна и Южна Америка остават най-засегнатите райони в света от пандемията с КОВИД-19. Регионът заема първо място както по брой заразени, така на починалите.

След САЩ и Бразилия, където заболяването продължава да взема човешки животи, то ситуация в Перу е на път да излезе извън контрол.

Официално случаите в страната са малко над 200 хиляди, но по брой починали Перу изпревари Италия, която беше една от най-тежко засегнатите държави в Европа.

Вниманието на световната здравна общност обаче започна да се измества към региона на Южна Азия, в частност Индия, където за последните 24 часа бяха регистрирани рекордните 12 881 случая. Ситуацията е критична и в Пакистан, където също се забелязва пик на заболяването.

Макар и в Европа здравната картина да се подобрява в много страни продължават да се регистрират активни огнища. Пример е Германия, която постави  под карантина  няколко хиляди души, след като бяха засечени над 650 заразени в голям месокомбинат.

Междувременно в Швеция, която не наложи карантина, продължат да расте броят на починалите, като надхвърли 5000 хиляди. Сравнение с Дания, където случаите с фатален край са под 600. 

Според последните данни на американският университет „Джонс Хопкинс“ броят на заразените по света е достигнал до 8 милиона и 350 хиляди души, а този на починалите – 448 хиляди.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани