Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Евертън – Ливърпул 0:0

[post-views]
Ливърпул – Ред Бул Залцбург   4 : 3

LIVERPOOL KLOPЕвертън пропусна да постигне първа шампионатна победа над Ливърпул от 19 мача. На празния стадион „Гудисън Парк “ мърсисайдското дерби завърши 0:0:
Евертън и Ливърпул направиха трето поредно нулево равенство на „Гудисън Парк“ и седмо равенство в последните осем мача на този стадион. „Червените“ са лидер в класирането и имат преднина от 23 точки пред втория Манчестър Сити.
Двубоят започна под проливен дъжд, но само няколко минути по-късно изгря слънце. Двата отбора стартираха на високо темпо. Мърсисайдци владееха топката в по-голяма част от времето, но първите по-опасни атаки бяха пред тяхната врата. В петата минута Ричарлисон проби отляво и стреля по диагонала, но топката мина встрани от вратата.
При липсата на зрители играчите постепенно влязоха в по–монотонен ритъм и до опасни ситуации пред двете врати не се стигна. След половин час игра те си размениха по едно по-добро центриране, завършило с удар с глава на Милнър и Ричарлисон, но и в двата случая топката не намери очертанията на вратата.
Малко преди почивката Джеймс Милнър получи контузия и бе заменен от Джо Гомес. За началото на второто полувреме Юрген Клоп реши да започне с Алекс Окслейд – Чембърлейн, който замени японеца Минамину.
След дългия период без игра се стигна до втора контузия в отбора на „червените“. Жоел Матип напусна терена и на негово място се появи Деян Ловрен. Влизането на хърватина сякаш вдъхнови Евертън и домакините стигнаха до най-доброто си положение за гол в мача в 80-ата минута. Отборът на Юрген Клоп владееше топката в големи периоди. Десет минути преди края Том Дейвес удари гредата зад Алисон при най-чистото положение в мача, който завърши при нулево равенство.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани