Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Етър – Царско село 0:1

[post-views]
Етър – Локомотив (Пловдив)   2 : 0

Etar_V.TurnovoОтборът на Царско село постигна важна победа в борбата си за спасение в елита на българския футбол. Играчите на Любослав Пенев победиха с 1:0 като гост Етър в първия си мач от Група “А” на втората осмица на efbet Лига. Единственото попадение бе дело на Уесли Ната в средата на първата част.

С успеха си с 1:0 като гост на Етър, Царско село изпревари именно „болярите“ в подреждането и направи решителна крачка към оставането си в Първа лига. Етър от своя страна вече са в зоната, където ще трябва да играят плейофи за оставане в елита.

След равностойно начало, в което нямаше много интересни моменти Уесли Ната откри резултата за гостите в 29-ата минута. Бразилското крило получи топката в наказателното поле на „болярите“, завъртя се с гръб към вратата, след което нанесе светкавичен удар, който Христо Иванов не успя да спаси. Последваха няколко положения и за двата отбора, но резултата остана непроменен. В 83-ата минута попадение за Етър бе отменено. При въздушен двубой в наказателното поле Божидар Кацаров изблъска с тяло Пласид и вратарят изпусна топката. Ангелов веднага я прати във вратата, но съдията маркира нарушението срещу стража на гостите.
До края на мача гостите успяха да удържат лидерството в своя полза и в крайна сметка се поздравиха с трите точки.

С победата Царско село изпревари съперника си от снощи и вече е на втора позиция в класирането на групата с 28 точки. Търновци са с една по-малко и вече са трети. Двата тима имат по още два мача до края на редовния сезон.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани