Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Осуетиха атентат в американската армия

[post-views]
САЩ ще имат постоянна база в Полша

USA-armyВластите в САЩ обявиха, че са осуетили терористично нападениe срещу военния си контингент в Турция. По случая е задържан 22 годишен американски войник, срещу когото са повдигнати обвинения за подкрепа на терористи и заговор за убийството на членове от американската армия.

Задържаният е 22 годишният редник Итън Мелцер, който беше определен от прокуратурата като „вътрешен вграг.“ Той е обвинен, че е предоставил чувствителна информация за числеността, местонахождението и мерките за сигурност на неговата военна част на нео-нацистка организация, която планирала нападение срещу американски части в Турция.

„Мелцер и бил мотивиран от расизъм и образа, докато е опитвал да извърши този краен акт на предателство, се казва в съобщението на прокуратурата.

Освен с нео-нацитската организация, задържаният се е опитал да осъществи контакт и с джихадисткото движение „Ислямска държава“, става ясно от разследването.

Това, което се знае за 22 годишния Мелцер е, че е влязъл в армията през 2018, и малко след като започва активната му служба през 2019г, се е свързал с екстремистката групировка „Орденът на деветте ангела“, която е щяла да извърши атаката.

По време разпита задържаният е признал участието си в планирането на атентата, чиято цел по думите му е била да причини колкото се може повече жертви.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани