Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Красимир Каракачанов ще връчи свидетелства на ученици, завършили пилотен курс по начална военна подготовка в НВУ „Васил Левски“

[post-views]
Kрасимир Kаракачанов: Не мога да се поддам на натиск за избора на нов боен самолет

krasimir_karakachanov2Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще наблюдава утре, 2 юли, заключителния етап от курса по начална военна подготовка на ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” в гр. Велико Търново. В района на полеви учебен център „Беляковец“ на Националния военен университет „Васил Левски“ гимназистите ще демонстрират придобитите умения по огнева подготовка. Министър Каракачанов ще връчи на учениците свидетелства за завършения от тях пилотен курс по „Подготовка за изпълнение на задълженията по отбраната на страната и действия при кризи”.

Това е първото практическо обучение по начална военна подготовка за ученици от средните училища за последните 20 години. Курсът се провежда от преподаватели и инструктори от НВУ „Васил Левски“ и в него участват 20 гимназисти от Велико Търново.

Уважаеми колеги,

Каним Ви да отразите заключителния етап от практическия курс по начална военна подготовка на учениците от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” във Велико Търново и връчването на свидетелствата за завършено обучение. Заповядайте на 2 юли 2020 г. 10.15 ч. в района на полеви учебен център „Беляковец“.

Източник: www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани