Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп одобри план за изтегляне от Германия на 9500 военни

[post-views]
Тръмп одобри план за изтегляне от Германия на 9500 военни

TRUMPПрезидентът на САЩ Доналд Тръмп одобри план за преназначаване на 9 500 американски военни от Германия, заяви говорителят на Пентагона Джонатан Хофман.
 
„Министърът на отбраната (Марк Еспер) и председателят на Съвместните началници на щабове (Марк Мили) информираха президента вчера за плановете за преразпределяне на 9 500 военнослужещи от Германия. Предложението, което беше одобрено, не само отговаря на президентската директива, но и ще засили сдържането на Русия, ще даде спокойствие на съюзниците и ще подобри стратегическата и оперативна гъвкавост на Съединените щати в Европа“, заяви Хофман.
  
По-рано Тръмп обеща да намали броя на американските войски в Германия от 34 500 на 25 000 души, тъй като Берлин просрочи плащанията си към НАТО. Полша заяви, че е готова да финансира присъствието на американски войски на нейна територия и предложи САЩ да разположат американска бронетанкова дивизия постоянно на нейна територия, като поемат разходите от около 1,5 милиарда долара. Президентът на Полша предложи новата база да носи името „Форт Тръмп“.

Източник: https://trud.bg/

Най-ново

Единична публикация

Избрани