Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Първо старшинско звание получиха 49 кадети

[post-views]
25 юни е Международен ден на моряка

kadeti-vmsТържествен ритуал по присвояване на първо старшинско звание на кадетите от Випуск 2020 на Професионалния старшински колеж към Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” се състоя на 26 юни, съобщиха от МО. Общо 49 кадети, от които 10 – в редовна, и 39 – в задочна форма на обучение, завършиха успешно и получиха своите свидетелства за професионална квалификация, като им беше присвоено първо старшинско звание. Кадетите се обучаваха в специализации „Експлоатация и ремонт на корабни радио-, радиотехнически и комуникационни устройства”, „Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби”, „Морско корабоводене” и „Морски оръжия”.
Първенец на Випуск 2020 и на специализация „Експлоатация и поддръжка на корабни радио-, радиотехнически и комуникационни устройства” стана кадет Татяна Янкулова от в. ф. 26800 – Варна. Тя беше отличена с предметна награда от името на министъра на отбраната и с награди от началника на ВВМУ флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров и началника на Щаба на ВМС капитан I ранг Камен Кукуров.
Първенец на специализация „Морско корабоводене” стана кадет Георги Иванов от в. ф. 28580 – Варна, на специализация „Морски оръжия” – кадет Доротея Радева от в. ф. 38920 – Варна, а на специализация „Експлоатация и поддръжка на корабни енергетични уредби” – кадет Пенко Чумуклиев от в. ф. 36940 – Варна. Завършилите ще бъдат назначени на старшински длъжности във военните формирования на ВМС. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани