Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров: Тестът ми за COVID -19 е отрицателен

[post-views]
Григор Димитров приключи участието си на турнира в Монреал

grigor-dimirovНай-добрият български тенисист Григор Димитров съобщи, че е дал отрицателен тест за коронавирус. По план сезонът в АТП трябва да се поднови на 14 август с турнира във Вашингтон, който е от категория АТП 500 и се провежда на твърди кортове. Към настоящият момент  старта на тура продължава да е под въпрос заради пандемията.

Григор Димитров съобщи в „Инстаграм“, че е дал отрицателен тест за коронавирус.

„Току-що получих страхотна новина от лекаря ми в Монако, че съм с отрицателен тест за Covid-19. Благодаря ви за подкрепата през последните седмици, в които бях в карантина. Очаквам с нетърпение да се върна към тренировките скоро, за да бъда готов за турнирите на твърди кортове в САЩ“, написа Димитров.
Припомняме, че на 21-ви юни тенисистът ни даде положителен резултат на тест за Ковид-19. Това се случи по време на демонстративния турнир „Адриа тур“ в Задар (Хърватия).
След него с положителни проби бяха и треньорът му Крис Гро, както и Алгис Христов, който се грижи за физическата подготовка на българина. Всички те вече обявиха, че са преборили вируса.
До края на месец юли се очаква да бъде решена съдбата на турнирите в САЩ, с които трябва да бъде подновен сезонът в АТП.

Световният тур трябва да се поднови на 14-ти август във Вашингтон. Веднага след него са планирани Мастърс 1000 в Синсинати, който по изключение ще бъде в Ню Йорк и Откритото първенство на САЩ, също в Ню Йорк.

Заради коронавирус пандемията и съпътстващите транспортни затруднения, много от топ играчите се колебаят дали изобщо да пътуват до Америка. Това е и причината възобновяването на световния тур на 14-ти август да остава под въпрос.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани