Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пандемията Kовид-19: Нови рекорди, ограничения и хакерска атаката

[post-views]
715 са новите случаи на коронавирус у нас, положителните проби са 6,4%

koronavirus-kitaj

Нов антирекорд в САЩ. За последните 24 часа броят на заболелите от КОВИД-19 в страната се е увеличил с над 67 600 души. В същото време Испания, постави под карантината над 160 души в област Каталуния заради ръст на новозаразените. На фона бързо променящата се епидемична ситуация в света, Великобритания обяви, че руски хакери атакуват организации, които разработват ваксина за Ковид-19.

За по-малко от шест месеца броят на заболелите от КОВИД-19 в САЩ достигна до 3 и половина милиона души, а този на починалите много скоро може да прескочи границата от 140 хиляди души. С близо 300 хиляди активни случая Флорида оглави черната класация, като едно от най-големите огнища на заболяването в страната. Броят на заразените продължава да  расте с бързи темпове в щата Оклахома.  След САЩ страните от Централна и Южна Америка остават второто най-голямо огнище на коравируса, който до този момент е отнел живота на 150 хиляди души. Ситуацията с разпространението на заболяването остава динамична в редица региони на света, като Австралия и Южна Корея, които са изправени пред опасност от епидемична вълна. Подобна опасност се появи и пред държавите в Европа, в частност Испания. В момент когато страната, която беше сред най-тежко засегнатите от пандемията, почетоха паметта на жертвите на коронавируса властите обявиха, че поставят под карантина нови населени места, заради пик на новозаразените.

Междувременно Британския център за киберсигурност, заяви, че хакери, работещи за руското разузнаване са атакували британски, американски и канадски организации, които разработват ваксини срещи Ковид-19

Не ясно дали атаките са били успешни, но според центъра, целта им е била да се открадна тайни за разработването  на ваксина против коронавируса.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани