Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Рядка трейдинг карта на ЛеБрон бе продадена на търг за 1.84 млн. долара

[post-views]
Рядка трейдинг карта на ЛеБрон бе продадена на търг за 1.84 млн. долара

LE BRONЛегендарният баскетболист на НБА Кобе Брайънт беше посмъртно удостоен с наградата „Лос Анджелис Еми“ за „благотворителност, принос в развитието на общността и вдъхновение“. Брайънт, загина трагично в катастрофа с хеликоптер, през януари. Композиторът и приятел на баскетболиста Джон Уилямс получи наградата от името на семейство Брайънт.

Рядка трейдинг карта на звездата от НБА ЛеБрон Джеймс от новобранския му сезон през 2003-04 с Кливланд Кавалиърс донесе 1.84 млн. долара на търг през уикенда, съобщиха от лигата.

Наддаването за Ъпър Дек картата, подписана от 35-годишния баскетболист на Ел Ей Лейкърс, стартира от 150 000 долара, преди да стане най-скъпата баскетболна карта, купена в модерната ера – тези, произведени през 1980 или по-късно. „Само 23 версии на колекцията Пач Автограф Паралел за Джеймс са произвеждани. Рядката карта получи 9.5 карата скъпоценен камък, сортиран от компания Бекет. В изявлението на НБА се казва, че под номер 14 от 23, картата е привлякла вниманието на 34 души по време на 26-дневния аукцион“.

Дарън Ръсел от спортната медийна компания Екшън Нетуърк заяви, че спечелилият търга е Леор Авидар – главен изпълнителен директор и съ-основател на базираната в Сан Франциско компания. Джеймс е трикратен шампион на НБА (2012, 2013 и 2016) и двукратен олимпийски златен медалист (2008, 2012). Той е награждаван четири пъти за „Най-добър играч“ на сезона в лигата. През май, сникърсите на Майкъл Джордан от новобранския му сезон бяха продадени за 560 000 долара в онлайн търг.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани