Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Пандемията КОВИД-19: Доналд Тръмп смени тона за маските

[post-views]
643 са новите случаи на коронавирус

KORONAVIRUSРязка промяна в поведението на американският президент Доналд Тръмп. Държавният глава предупреди, че ситуацията с пандемията се влошава и призова да се носят маски срещу КОВИД-19. Според американската здравна организация вирусът не показва никакви признаци на забавяне в САЩ. Продължават антирекордите в Южна Америка, Индия, Русия и Южна Африка.

За пореден ден САЩ бележат антирекорд с над 60 000 новозаразени за денонощие. Така броят на заразените в страната от началото на пандемията е близо 3 900 000, а смъртните случаи надхвърлят 162,000 хиляди. Критично остава и положението в Бразилия. Регистрирани са 41 хил. нови случая на КОВИД-19 за последните 24 часа, а 1367 от тях са смъртни случаи.

Черни дни и за Австралия, където е регистриран най-високият антирекорд, над 500 заразени за последното денонощие, като по голяма част от случаите са в Мелбърн.

Не по-различна е ситуацията в Европа. От утре Черна гора отново е в епидемичен режим заради рязко увеличилите се случаи на вируса. В страната продължават да не работят нощните клубове и да не се организират частни празненства.

Тревожна статистика и за Гърция. Според властите 76% от всички  тестваните посетители са от Балканите. Сред далите най-много положителни проби са дали сърби и българи.

Според последните данни на университета „Джонс Хопкис“ броят на заразените по света наближават 15 милиона, като до този момент е потвърдена смъртта на над 616 хиляди души.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани