Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Епидемията от КОВИД-19 – с милион повече заразени за няколко дни

[post-views]
74 нови случая на коронавирус са регистрирани у нас за последното денонощие

koronavirus-4833754_1920Епидемията от КОВИД-19 продължава да се разраства с бързи темпове. Само за последните четири дни броят на новозаразените е с милион повече. Така броят на заболелите от коронавирус инфекция по света е над 16 милиона души, а смъртните случаи са близо 649 000. Ограничителни мерки има и в Европа, след като миналата седмица континентът отчете сериозен ръст на новозаболелите.      

Латинска Америка продължава да бъде център на епидемията от КОВИД -19. За последната седмица над 1000 смъртни случая на ден са регистрирани в Бразилия. Австралия бележи най-високия си рекорд до момента, с над 530 новозаразени за последното денонощие в щата Виктория. Продължава покачването на случаите в Китай и Хонконг, а Северна Корея съобщи за първи предполагаем случай на коронавирус инфекция.

Няколко нови случаи на заразени от месец април и във Виетнам. Властите предприеха строги мерки и затвориха град Дананг, забранено е и влизането на туристи в страната за следващите 14 дни.

Карантинни мерки и в Европа, след като Великобритания нареди хората, идващи от Испания да бъдат изолирани за 14 дни.  Испания от своя страна заяви, че ситуацията с пандемията е под контрол, а повече от половината нови случаи на коронавирус инфекция са безсимптомни.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани