Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Пандемията КОВИД-19 сред младите европейци

[post-views]
Япония обмисля да предложи четвърта доза ковид ваксина на гражданите

koronavirusМладите европейци са причина за увеличение на случаите на КОВИД-19. Световната здравна организация предупреди, че все повече младежи се срещат с коронавируса. И докато Европа бележи увеличение на случаите, продължава отчитането на антирекорди в САЩ. За последното денонощие са починали 1461 души. Това е най-голямото еднодневно увеличение досега от 27 май насам.

Властите в няколко страни, включително Франция и Германия, заявиха, че все повече млади хора се срещат с коронавирус инфекцията. Причината е липсата на социална дистанция и повечето контакти през летния сезон. Регистрирани са случаи в редица страни, като възрастовата граница е между 20 и 39 годишни.

Нидерландското правителство обяви, че няма да съветва хората да носят маски, с оглед забавяне на разпространението на коронавируса, като посочи, че научните данни за тяхната ефикасност са смесени. Остава стриктното спазване на социална дистанция, след като през последната седмица, страната регистрира скок на новозаразените.

Редица нови ограничения в Австралия, след като щата Виктория регистрира най-големия брой случаи на КОВИД-19 за денонощие. Властите предупредиха, че в определени райони предприятията ще останат отворени, но хората вече няма да могат да посещават приятели.

Критично остава положението в щатите Аризона, Калифорния, Флорида и Тексас, където болничните заведения са пред колапс. На много места започна връщане на ограничителни мерки, които бяха отменени, за да бъде съживена икономиката.

Според данни на университета ,,Джонс Хопкинс“ броят на заразените от коронавирус в световен мащаб надмина 17 милиона, потвърдена е смъртта на близо 668 хиляди души.

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани