Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Израел удари военни цели в Сирия

[post-views]
Израел нанесе въздушна удари в Газа и Сирия

israel-f-15Израелската армия нанесе въздушни удари по военни цели в Сирия. Наказателната акция е в отговор на провалено бомбено нападение по границата между двете страни в района на Голанските възвишения, съобщава израелското командване.

Цел на въздушната операция са били наблюдателни постове, система от центрове за събиране на разузнавателна информация, както и противовъздушни системи и командни центрове. Това информират от  Израелските сили за отбрана.

Сирийската държавна телевизия също потвърди за нападението, като посочи единствено, че при въздушните удари са нанесени материални щети на военен пост край столицата Дамаск.

Няколко часа преди наказателната операция израелската армия съобщи, че е осуетила опит за бомбено нападение в района на Голанските възвишения, като е елиминирала четирима души. Израелското засега няма информация дали убитите терористи са членове на определена организация, но според армейски говорител Израел ще продължи да държи отговорно сирийското правителство за всички активности на територията на страната.

Напрежението между Израел и Сирия продължава да държи високи нива заради системните въздушни удари на израелската армия срещу различни военни цели в страната.

Само преди няколко при поредната израелска атака беше убит високопоставен командир на ислямисткото движение Хизбула, за което се знае, че е пряко финансирано от Иран.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани