Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Франция и Испания бележат ръст на случаите с коронавирус

[post-views]
Китай зове СЗО да се върне към „научна и справедлива“ позиция за произхода на Covid-19

koronavirusНови антирекорди в Европа. За последното денонощие две от най- засегнатите държави от пандемията  – Франция и Испания, бележат ръст на случаите с коронавирус. В световен мащаб броят на заразените достигна близо 19 милиона, а смъртните случаи надхвърлиха 707 хиляди души.

Франция достигна най-високия си антирекорд на заразени за последните два месеца, близо 1695 души. Страната с третия най-голям брой починали след Великобритания и Италия обмисля да въведе задължително носене на маски в Париж и още няколко града.

След като премахна ограниченията през юни, Испания отново отчита антирекорд на заразени, близо 1772 души за последното денонощие.

Тревожна е ситуацията и в съседните на България страни. Гърция отчете 124 нови случая, стойности, непознати за страната от няколко седмици насам. Два поредни дни на антирекорди бележи и Турция, с над 1000 заразени на денонощие.

На фона на това, положителни новини за Швеция. За последните три дни Швеция не е регистрирала нито един нов случай на инфектиран, а броят на смъртните случаи намалява. Припомням, че страната избра принципа на колективния имунитет за справяне с пандемията и регистрира сериозни антирекорди през пролетта и началото на лятото.

Най-голям брой смъртни случаи за последното денонощие бележат САЩ, Бразилия, Мексико и Индия. В отговор на това, бразилският Върховен съд постанови, че правителството е длъжно да предприеме мерки, които да спрат разпространението на коронавируса сред населението.

Най-ново

Единична публикация

Избрани