Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Нови мерки във Франция – КОВИД-19 отново във Великобритания

[post-views]
COVID-19: Без починали и излекувани за изминалото денонощие

koronavirusРъст на заболелите с коронавирус инфекция в няколко eвропейски държави. За последното денонощие Франция и Великобритания бележат увеличаване  на случаите с КОВИД-19. В световен мащаб броят на заразените достигна близо 20 милиона, а смъртните случаи надхвърлиха 731 хиляди.

След като Франция достигна най-високия си антирекорд на заразени за последните два месеца, от днес новите мерки за борба със заразата вече са факт. Властите въвеждат задължително носене на маски и на открито в Париж. Ограниченията важат за туристическите райони и при преминаване по над 100 улици. Изключения ще има само за Айфеловата кула и Триумфалната арка.

Най-голям брой нови случаи, регистрирани от края на юни и във Великобритания, близо 1000 заразени с коронавирус за последното денонощие. Припомням, че Островът е с най-високата смъртност в Европа с над 41 000 смъртни случая. За последните няколко дни увеличение на случаите с КОДИД-19 бележат и две от най-засегнатите от пандемията държави – Италия и Испания.

Остава притеснително положението в Австралия. Страната бележи най- негативен рекорд на смъртни случаи, въпреки отчетения спад на заразени с вируса през последните дни. Всички починали са регистрирани в щата Виктория, който се превърна в епицентър на инфекцията в страната. Според властите границите между отделните щати може да не бъдат отворени преди Коледа.

На фона на редица засегнати от заразата страни, положителни новини за Нова Зеландия. Страната отбеляза 100 дни без вътрешно разпространение с коронавирус инфекция. За последните шест месеца, Нова Зеландия е регистрирала общо 1569 потвърдени случаи с КОВИД-19, а броят на починалите е едва 22 души.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани