Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

53 нови случая на КОВИД-19 у нас – излекуваните отново са повече от заразените

[post-views]
14 души са новите случаи на Ковид за денонощието

koronavirus53 са новите случаи на коронавирус в България през последното денонощие. Това сочат данните на Националната информационна система.

Така общият брой на заразените с КОВИД-19 в страната достигна 13 396 души. Отново оздравелите през последното денонощие са повече от заразените – 54 пациенти са се преборили с болестта. Така общо  у нас са излекувани 7 772 души. През последното денонощие вирусът в страната взе и 2 нови жертви – мъже на 70 и 73 годишна възраст, за които няма данни за придружаващи заболявания.

Така общият брой на загубилите битката с болестта в България достигна 447 души.

За последните 24 часа, в България са направени значително по-малко PCR-тестове – 1 275. Активните случаи на заразени с коронавирус в страната също намаляват – 5 177.  849 пациенти са настанени в болница, а 54 от тях са в интензивно отделение с усложнения. Най-много новорегистрирани случаи има в Пловдив – 14. Други засегнати области са Благоевград, София, Добрич и Пазарджик.

За последното денонощие нито един медик не е диагностициран с коронавирус. Общо 749 остават заразените лекари, сестри и санитари.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани