Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на АМ „Европа“ край Сливница

[post-views]

magistralaМинистър-председателят Бойко Борисов инспектира строителството на автомагистрала „Европа“ край Сливница. Инспекцията беше предавана на живо в профила на премиера във Фейсбук. Заедно с него беше и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.
„Новата магистрала „Европа до септември месец, ако е казал Господ, българите ще карат по нея“, каза Бойко Борисов. Той допълни, че е необходим още максимално един месец, за да се довършат всички довършителни работи по трасето. Асфалтът вече е положен. Това е чисто новото трасе, изтъкна Борисов. До края на година ще бъде пуснат в експлоатация и участъкът Белокопитово – Буховци – Търговище – Шумен, допълни той.
Европейската комисия е приключила досието по пътя на обхода на Габрово. От днес този път вече е изцяло функционален обект, добави зам.-министър Николай Нанков. Затова България няма да връща пари, изтъкна той. От средата на юли пътят е получил акт 16. „Мисля, че темата с Габрово е затворена“, заяви Нанков. Той допълни, че предстои започването на строителството и на тунела под Шипка.
Преди две седмици е започнало строителството на пътя Айтос – Провадия, съобщи още зам.-министър Нанков. До края на годината 33-те километра от пътя трябва да са готови. Според него, докато се построи АМ „Хемус“ изцяло, Айтоският проход е отлична връзка от София – по АМ „Тракия“ – с Варна. А за местните села това е изключително важен път.
По думите на премиера Борисов никой не е вярвал, че Айтоският проход ще бъде направен.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани