Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в различни райони на страната

[post-views]
Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривени боеприпаси, открити в различни райони на страната

boepripasСпециализиран екип от Трети механизиран батальон – Благоевград от състава на Бригадното командване беше задействан вчера, 18 август, за boepripasобезвреждане на невзривен боеприпас, открит в трудно достъпен участък на около 2800 м. надморска височина в местността „Малък казан“ в подножието на връх „Вихрен“, природен парк „Пирин“. При направения оглед военнослужещите под ръководството на капитан Димитър Димитров установиха, че това е 152 мм артилерийски снаряд. Боеприпасът беше унищожен при спазване на мерките за безопасност.

Същия ден военнослужещи от 78-ми батальон за осигуряване – София получиха задача да обезвредят невзривен боеприпас, открит в близост до граничната зона с Република Гърция, с. Беслен, община Гоце Делчев. При направения оглед специализираният екип под ръководството на капитан Мартин Маргитин установи, че това е 82 мм снаряд за минохвъргачка. При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше унищожен.

Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.

Източник: mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани