Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Допълнително възнаграждение за работещите на първа линия в борбата с КОВИД-19 у нас

[post-views]
Генерал-лейтенант Димитър Илиев: Бойният дух на формированията е висок

koronavirus169 са новите случаи на коронавирус  у нас през последното денонощие при направени 3 667 PCR-теста. Това сочат данните на Единния информационен портал. Така общият брой на диагностицираните с КОВИД-19 в страната достигна 14 669 души. 7 са жертвите на вируса през изминалото денонощие, с което броят на загубилите битката с болестта в България достигна 519 души.

Заразените медици общо са 807, за последните 24 часа са установени  още четирима.  Работещите на първа линия в диагностиката и лечението на КОВИД-19 във всички центрове за спешна медицинска помощ в България ще получат допълнително 1000 лева. Това е обявил министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на видеоконферентна среща с директорите на болници,  съобщиха от Министерство на здравеопазването.

 „При най-лошия възможен сценарий през есента системата ще бъде по-натоварена заради разпространението и на други вирусни инфекции. Хората ни вече са изморени, разбираме го и искаме да знаят, че Министерството на здравеопазването стои зад тях“. С тези думи министър Ангелов е уверил директорите на болничните заведения, че при необходимост Министерството ще инициира промяна на критериите за изплащане на допълнителните възнаграждения по проект „Подкрепа на работещите в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от КОВИД-19“.

Към момента всички спешни медицински центрове имат достатъчни количества и резерви от лични предпазни средства и дезинфектанти, увериха от здравното министерство.

Най-ново

Единична публикация

Избрани