Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

България е сред най-рисковите страни в Европа – преди нас са Хърватия, Турция и Косово

[post-views]
14 души са новите случаи на Ковид за денонощието

koronavirus151 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие при направени 8 649 PCR-теста. Това сочат данните на Единния информационен портал. Така общият брой на диагностицираните с КОВИД-19 в България достигна 14 820 души.

България вече е в топ 4 на най-рисковите страни в Европа, от които пристигат най-много заразени с КОВИД-19. Това показва новият доклад на немския институт „Робърт Кох“. Според изследването, 322 българи, пристигнали през последната седмица в Германия, са диагностицирани с болестта. В изминалия доклад на института регистрираните случаи от българска страна бяха двойно по-малко – 166. Косово продължава да е най-рисковата държава в Европа, следвана от Турция и Хърватия.

Междувременно, през последното денонощие вирусът в България взе 8 нови жертви на възраст между 64 и 91 години. Така загубилите битката с болестта пациенти в страната станаха 527.

Броят на активните случаи на коронавирус у нас значително намалява – 4 362. 752 души са настанени в болници, а 60 от тях са в интензвини отделения с усложнения. Най-много са новите случаи регистрирани в Благоевград – 24. Други силно засегнати области през последното денонощие са Пловдив, София и Варна.

Общият брой на заразените медицински служители в страната достигна 815 души, като през изминалите 24 часа са регистрирани 8 нови случая.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани