Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Андрей Гълъбинов с историческа промоция в Серия „А“

[post-views]
Андрей Гълъбинов с историческа промоция в Серия „А“

galabinov_SpeciqБългарският нападател Андрей Гълъбинов и неговият отбор Специя станаха последният участник в Серия „А“ за следващия сезон. „Бианконерите“ триумфираха, въпреки че загубиха реванша във финалния плейоф от Фрозиноне на Алесандро Неста с 0:1. Гълъбинов бе титуляр и игра през всичките 90 минути. Гостите нямаше какво да губят след загубата с 0:1 в първата среща.

Правилата за промоция в Италия са такива, че при равен резултат в двата мача продължава отборът, който е заел по-предно класиране през сезона. Специя завърши на трето място, докато Фрозиноне финишира 8-ми.

Единственото попадение в мача стана дело на шведа Маркус Роден в 61-ата минута. Въпреки продължението от шест минути Гълъбинов и компания запазиха вратата си от втори гол, след което започнаха да празнуват най-големия успех в 114-те години от съществуването на Специя. И така след две разменени победи при гостуванията с Фрозиноне по 1:0 и общ резултат 1:1, Специя за първи път в своята история ще играе при най-добрите на Ботуша.

В плейофите българинът и съотборниците му надвиха един от фаворитите Киево след поражение с 0:2 и успех с 3:1, в който Гълъбинов вкара първото попадение.

Българската деветка, който през първата част от този сезон имаше здравословни проблеми, се превърна в основна фигура след пандемията от коронавирус. Той отбеляза шест от своите седем гола през последните осем мача, в които взе участие.

Наставникът на домакините Винченцо Италиано влезе в историята като първият треньор извел Специя до елита.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани