Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЕС осъди Беларус и определи действията им за сплашване

[post-views]
ЕС прибави политическия лидер на „Хамас“ в списък на терористите

euЕвропейският съюз осъди действията на беларуските власти. Междувременно председателят на Европейския съвет Шарл Мишел изрази пред руския президент Владимир Путин безпокойство за съдбата на Алексей Навални.

В изявление, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че властите в Беларус за пореден път използват сплашване по политически причини. По думите му, целите на ЕС са спиране на насилието срещу демонстранти и гарантиране, че бившата съветска република няма да потъне в икономически или военен хаос. Шарл Мишел подчерта, че никой не иска повторение на случилото се в Украйна. В заключение председателят на Европейския съвет заяви, че ЕС иска да спомогне за стабилността, за преговори между властите, опозицията и гражданското общество.

По-късно, в телефонен разговор с президента Владимир Путин, председателят на Европейския съвет не пропусна възможността да изрази безпокойство, във връзка със съдбата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, предаде  Ройтерс, позовавайки се на анонимен източник.

Най-ново

Единична публикация

Избрани