Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Демирева остана пета в скока на височина в Стокхолм, Ивет Лалова седма в спринта на 100 метра

[post-views]
Трето място и покрит норматив за Световното записа Мирела Демирева на Диамантената лига в Осло

demirevaМирела Демирева зае пето място в скока на височина в Диамантената лига в Стокхолм. 30-годишната софиянка скочи 190 см. Сребърната ни медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година всъщност направи само два успешни опита в цялото състезание, като пропусна няколко височини. Мирела реши да не скача на първите две височини – 175 и 180 см, като започна направо от 180. Демирева ги преодоля от първия опит, след което пропусна 187 и се пробва направо на 190 см. Тя преодоля тази височина от втория опит, а след това пропусна 193 и изпробва възможностите си на 196. Тази височина обаче се оказа непреодолима на този етап за Демирева и тя трябваше да се задоволи с петата позиция в крайното класиране.

Победителка днес стана тийнейджърката Ярослава Махучих. 18-годишната украинка спечели състезанието с 200 см, които преодоля от третия опит. Преди това украинката бе скочила от първи опит 198 см и именно това й донесе първото място. Втора остана сънародничката й Юлия Левченко със 198 см, но преодоляни от втори опит. Трета се нареди 23-годишната австралийка Никола МакДермът, чийто резултат бе 193 см, преодолени от втори опит.

Ивет Лалова-Колио завърши на седмо място в спринта на 100 метра на състезанието от Диамантената лига по лека атлетика в Стокхолм. Тя финишира за 11.49 секунди.

Победителка стана петата в световната ранглиста за сезона Айла дел Понте (Швейцария) с 11.20 секунди, а второто място изненадващо заслужи холандката Марие ван Хуненстейн с лично постижение от 11.28 секунди.

Африканската шампионка и медалистка в дисциплината от последните две световни първенства Мари-Жозе Та Лу (Кот Д'Ивоар) завърши трета с 11.32 секунди.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани