Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отборът на СКСО спечели титлата на Държавния военен шампионат по волейбол във Варна

[post-views]
Отборът на СКСО спечели титлата на Държавния военен шампионат по волейбол във Варна

20-volei-varnaОтборът на съвместното командване на специалните операции спечели титлата на Държавния военен шампионат по волейбол, който се проведе във Варна. На финала победителите се наложиха с 3:0 гейма над състава на съвместното командване на силите. Представителите на СКСО бяха безапелационни през цялото състезание в което не загубиха нито един гейм.

Държавният  военен шампионат по волейбол предложи много емоции в спортния комплекс  на Пункт за базиране Варна. След оспорвани срещи победители станаха представителите на съвместното командване на специалните операции. В днешният финал те надиграха  с 3:0 гейма тима на съвместното командване на силите.

Бронзовите медали станаха притежание на състава на Военновъздушните сили, който в спора за третото място победиха с 2:0 гейма представителите на сухопътни войски.

Полуфиналните мачове снощи бяха  изключително интригуващи. Тимът на съвместното командване на силите успя да се наложи драматично с 2:0 гейма над военновъздушните сили, а в другият полуфинал победителите от съвместното командване на специалните операции срещна неочакван отпор от сухопътните войски, но в крайна сметка постигна успех с 2:0 гейма. 

Организаторите раздадоха и много индивидуални награди. Приз за най–добър нападател получи  редник Марио Семерджиев от СКСО.

За най–добър разпределител бе определен редник Десислав Шлишков от сухопътните войски.

Наградата за най–полезен играч на отбора се връчи на редник Станислав Величков от СКСО.

За най–спортсменско поведение бе отличен курсант сержант Георги Будинов от Националния военен университет „Васил Левски“ Велико Търново.

Следващото състезание под егидата на Министерството на отбраната е държавният военен шампионат по футбол, който започва на 28 септември във Варна.

Преди това на Златни пясъци в национална база „Спорт палас“ ще се състои държавното военно първенство по плуване,  под егидата Националната военна спортна федерация. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани