Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Славия загуби с 1:2 от Кукеси (Албания) и отпадна от Лига Европа

[post-views]

vencislav stefanovСлавия отпадна в първия предварителен кръг на турнира Лига Европа след загуба в Тирана с 1:2 от Кукеси. И трите попадения паднаха през второто полувреме. За домакините точни бяха Патрик Фрайдей Езе от дузпа и Годбърг Купър, а за „белите“ се разписа Калоян Кръстев.
Кукеси създаде добро положение още в началото на срещата чрез Едуард Рока, чийто удар бе отразен от Антонис Стериакис.
Славия отговори с мощен удар на Емил Стоев, който не намери очертанията на противниковата врата.
Втората част започна силно за Славия. Георги Вълчев отправи удар, който рикошира в противниковата защита и затрудни Джика.
В 54-ата минута Стериакис се намеси  и отрази удара на влезлия от пейката Албин Гаши. Секунди по-късно резервата напредна в наказателното поле и бе фаулиран от Петър Патев, което доведе до дузпа за домакините. Патрик Фрайдей Езе бе точен и изведе домакините напред в резултата.
Все пак Славия стигна до изравнителен гол в 81-ата минута, когато Калоян Кръстев с глава засече в мрежата центриране на Патев.
Малко след това Кукеси стигна до победата. В 85-ата минута резервата Годбърг Купър бе изпуснат в наказателното поле и с удар от въздуха матира Стериакис, с което осигури на албанския тим участие в следващата фаза на Лига Европа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани