Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ЦСКА продължава напред след измъчен успех с 2:1 над малтийския Сайренс

[post-views]
ЦСКА-София – Лудогорец   1 : 1

CSKAЦСКА- София и Локомотив Плвдив се класираха  за втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. „Червените“ победиха с 2:1 малтийския Сайренс, а пловдивският тим надигра с 1:0 черногорския Искра в Подгорица. Третият български участник Славия отпадна от надпреварата след загуба с 1:2 от Албанския Кукеси.

ЦСКА се класира за втория предварителен кръг на турнира Лига Европа след измъчена победа над малтийския Сайренс с 2:1. „Червените“ губеха с 0:1 до 75-а минута на „Българска армия“ и бяха на път да допуснат поражение, но с голове на резервата Ахмед Ахмедов в 75-а минута и на Али Соу в добавеното време обърнаха резултата и класираха тима напред.

Гостите може да съжаляват, след като играха по-добре през целия мач, а в началото на второто полувреме изпуснаха и дузпа.

ЦСКА започна мача лежерно и гостите можеше да поведат още във втората минута. Най-добрата ситуация за „червените“ изпусна Али Соу, който в 23-а минута стреля право в тялото на вратаря.
Второто полувреме започна с дузпа за гостите, отсъдена за нарушение на Юрген Матей. Зад топката застана бразилецът Максуел, но неговият сънародник – стражът на ЦСКА Густаво Бусато, спаси.

Малтийците заслужено поведоха в резултата в 69-а минута, след като при третото си положение Максуел стреля от 20 метра, топката рикошира в крака на Юга и влезе в мрежата. Стамен Белчев реагира и пусна в игра Ахмед Ахмедов, което даде резултат и нападателят изравни в 75-а минута с великолепен удар след пас на друга резерва Юнус Санкаре.

В първата минута на шестминутното добавено време и третата резерва Георги Йомов изигра ключова роля, след като намери Али Соу в наказателното поле и топката попадна в мрежата след автогол на вратаря Касар при опит да отрази центрирането на Соу.

Краен резултат 2:1 за ЦСКА над Сайренс Малта.

Така „червените“ продължават участието си във втория предваритен кръг на Лига Европа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани