Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Цветана Пиронкова в третия кръг на Ю Ес Оупън,  Григор Димитров приключи участието си

[post-views]
Цветана Пиронкова в третия кръг на Ю Ес Оупън,  Григор Димитров приключи участието си

PIRONKOVA-2Цветана Пиронкова е единственият ни представител, който подължава участието си на турнира от Големия шлем US Open. При мъжета най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпъдна от надпреварата в Ню Йорк след загуба от Мартон Фучович :

Цветана Пиронкова се класира за трети кръг на турнира от Големия шлем Ю Ес Оупън, след като изхвърли от надпреварата 10-та в схемата Гарбине Мугуруса след 7-5, 6-3 за един час и 25 минути игра.

Цвети започна нервно и допусна пробив още в откриващото си подаване. Испанката, двукратна шампионка от Шлема, получи три точки за нов брейк в седмия гейм, но Пиронкова се пребори и върна пробива в последния възможен момент – в десетия гейм, а след това сломи съпротивата на видимо ядосаната си съперничка за крайното 7-5.

Във втората част българката имаше четири възможности за пробив в четвъртия гейм, но Мугуруса оцеля. Тя обаче нямаше какво да направи в осмия гейм, когато допусна трети пробив в сервиса си, а след това Пиронкова затвори двубоя в своя полза.

„Беше много трудно в началото, опитах се да настроя играта си и да се боря за всяка една точка, да остана в сета. Наистина съм щастлива, че успях да стигна до успеха. Това е едно от нещата, които най-много ти липсват – играта пред публика, тази атмосфера, която не можеш да изпиташ. Приех някои рискове, идвайки тук след повече от три години. Мисля, че мотивацията ме движеше напред. Няма да го крия, не съм имала кой-знае какви очаквания, но това е добре дошло“, каза нашата тенисистка в интервю след края на мача.

Следващата опонентка на Цветана Пиронкова е 18-та в схемата Дона Векич от Хърватия, която  победи малко по-рано Патриция Мария Циг с 6-2, 6-1.

При мъжете Григор Димитров загуби от Мартон Фучович във втория кръг на US Open с 2:3 гейма в отделните части 7:6 (5), 6:7 (4), 6:3, 4:6, 1:6,  след пет часа игра на корта.  Унгарецът ще се изправи срещу Франсис Тиафо в битка за място на 1/8-финалите. Димитров спечели първия сет след тайбрек, след като нито един от двамата тенисисти не успя да спечели подаването на съперника си. Във втората част българинът пропиля четири сет пойнта и в крайна сметка сетът отиде на сметката на Фучович след нов тайбрек. Хасковлията не се разконцентрира от загубата на втората част и успя да спечели убедително третия сет с 6:3. Бившият №3 в света започна страхотно четвъртия сет, печелейки още първото подаване на унгареца, но след това се пропука три пъти на свой сервис, докато Фучович допусна само още един пробив. В решителния пети сет 66-ият в света унгарец играеше по-добре от Димитров и го проби за 3:1, а след това трудно, успя да измъкне и своя сервис гейм. До края на сета Григор Димитров не успя да спечели друг гейм и участието му в Ню Йорк приключи.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани