Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

България победи Италия и завърши с пълен актив в груповата фаза на Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години

[post-views]
Младите ни волейболисти на полуфиналите на европейското   

voley_nacional_18Националният отбор по волейбол на България за юноши под 18 години, воден от Мартин Стоев, спечели групата си на европейското първенство. Нашите надиграха домакина Италия с 3:2 гейма в третия двубой от група I на надпреварата, изигран в МарсикоВетере:

България надделя над домакина Италия с 3:2 гейма (16:25, 25:13, 26:24, 21:25, 15:11) и завърши с пълен актив от победи в първата фаза на финалите на Европейското първенство по волейбол за юноши до 18 години. Така възпитаниците на Мартин Стоев заслужиха първото място в група 1 с 8 точки и на полуфиналите ще играят срещу втория от група 2 Чехия.

„Азурите“ останаха на втората позиция с 6 точки и също продължават борбата за отличията срещу Полша. Първите два гейма преминаха при разменено надмощие, а в третия играта беше много оспорвана. Домакините имаха аванс от 18:13, но в последствие с пет поредни точки българите обърнаха до 23:22, а след това взеха и частта.

Италия отново изравни със силен край на четвъртия гейм, но в тайбрека след 9:9 точки момчетата на Мартин Стоев показаха характер и стигнаха до успеха. Георги Татаров беше най-резултатен в мача с 19 точки, Александър Николов добави 18, а Владимир Гърков допринесе с 16. За италианците със 17 точки се отличи Раниери Труокио. На полуфиналите България среща Чехия, която завърши на второ място във втората група. Двубоят е на 12 септември (събота) от 18:00 часа.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани