Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Рим, след победа над Яник Синер

[post-views]
Три доигравания и двудневна битка бяха необходими на Григор Димитров да преодолее първото си препятствие на тенис турнира от сериите АТР 500 в Барселона

640-420-grigor-dimitrovНай-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Рим. Тенисистът ни надигра представителят на домакините Яник Синер  след обрат в трисетова битка с 4-6, 6-4, 6-4. Така Димитров спечели своя трети мач на Гранд Стенд Арена. Поставеният под №15 в схемата българин надделя над Синер след почти два часа и половина игра.

Синер стартира мача с пробив и запази преднината си до края на първия сет.
Във втората част 19 годишният италианец отново започна с брейк, но Димитров веднага го върна, в десетия гейм българинът отново спечели подаването на съперника си, за да изравни резултата.
Димитров, полуфиналист в надпреварата през 2014 година, дръпна с 5:2 в третата част, но Синер намали за 5:4 и сервираше за изравняване на геймовете. Българинът пропусна първите четири мачбола, но при петия италианецът допусна лека грешка на мрежата и това се оказа решаващо.
С успеха днес Димитров си осигури 75 хиляди евро и 180 точки за световната ранглиста, в която заема 22-а позиция в момента. Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Рим за втори път в своята кариера.

За място на полуфиналите българинът очаква победителя от двубоя между французина Юго Юмбер и канадеца Денис Шаповалов.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани