Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Локомотив Пловдив отпадна от Лига Европа след загуба от Тотнъм с 1:2

[post-views]

loko_plovdivЛокомотив Пловдив отпадна по изключително достоен начин от Лига Европа. „Смърфовете“ отстъпиха с 1:2 при домакинството на Тотнъм във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Пловдивчани поведоха изненадващо с попадение на Георги Минчев в 71-ата минута. Тотнъм изравни с гол от дузпа на Хари Кейн в 80-ата минута. Преди това съдията изгони с червени картони Диниш Алмейда и Бирсент Карагарен. Победата за Тотнъм дойде след гол на Танги Ндомбеле в 85-ата минута. 

Футболистите на Тотнъм имаха претенции за дузпа в 27-ата минута. Стивън Бергвайн получи топката в наказателното поле на Локомотив Пловдив и финтира Лукас Масоеро, който го препъна, но съдията Харм Осмерс подмина ситуацията. 

В 51-а минута Бирсент Карагарен фаулира Джовани Ло Селсо, който се откъсваше и футболистът на Локомотив Пловдив получи жълт картон. 

Локомотив Пловдив поведе в резултата в 71-ата минута. Салинас центрира от корнер в наказателното поле на Тотнъм, където Димитър Илиев изпревари Бен Дейвис и с глава продължи към Георги Минчев, който бе изпуснат от Давинсон Санчес и прати топката във вратата на Юго Лорис. 

След центриране от корнер в наказателното поле на Локомотив Пловдив се получи разбъркване. Мартин Луков излезе, но не успя да боксира добре. Бен Дейвис стреля с глава, насочвайки топката в очертанията на вратата, а Диниш Алмейда изби топката с ръка от голлинията и съдията Харм Осмерс посочи бялата точка. Алмейда бе изгонен с директен червен картон. След това германският съдия показа втори жълт картон на Бирсент Карагарен за реплика и Локомотив Пловдив остана с двама човека по-малко на терена. Тотнъм изравни резултата – 1:1 в 80-ата минута, след като Хари Кейн прати топката неспасяемо под напречната греда. 

Пет минути по – късно Тотнъм поведе с 2:1. Лукас Моура центрира по земя в наказателното поле на Локомотив, където топката бе засечена от Танги Ндомбеле, който я вкара в долния ляв ъгъл на вратата на Мартин Луков. Останаха съмнения за засада на Ндомбеле. 

Така след загуба с 1:2 Локомотив Пловдив отпадна от турнира Лига Европа, а Тотнъм продължава напред. 

Португалския специалист Жозе Моуриньо регистрира своята стотна победа в треньорската кариера в европейските турнири. Моуриньо има 30 победи в Европа като мениджър на Челси, 24 успеха начело на Реал Мадрид, 18 в Манчестър Юнайтед, 16 в Порто, 10 в Интер и две в Тотнъм.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани