Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Връщат ли се блокадите в Европа? Редица страни затягат мерките срещу КОВИД-19

[post-views]
Предстои: Челен сблъсък между Китай и САЩ заради пандемията

koronavirusПандемията от Ковид-19 изглежда се връща с пълна сила в Европа. Все повече държави имат готовност да върнат строгите превантивни мерки. Франция е една от тях, след като Париж регистрира над 13 хиляди нови случая на инфекцията за денонощие.

За сега френското правителство не планира да обяви общонационална карантина в опит да овладее здравната криза. Властите все пак решиха да разделят страната на зони, и обхвата на карантините мерки в тях да зависи от броя заразени.

Така според новата система вторият по големина град на страната Марсилия се оказа в зона с най-висока опасност. Там ресторантите и баровете ще останат затворени.

В други 11 областни града, сред които и Париж, където също се отчита пик на инфекцията, бяха забранени всички обществени прояви с над 1000 души.

Подобен принцип въведе и Германия, където крайната дума за това дали да има мерки и какви имат местните власти.

Пример стана провинция Бавария, където от дни се забелязва чувствително покачване на новите случаи. Това принуди властите в град Мюнхен от днес да въведат ограниченията, такива се връщат още и в Италия, Испания, и Чехия.

Междувременно Финландия стана първата държава в Европа, която разположи по летищата специално обучени кучета, които могат да засекат коронавирусната инфекция.

Според последните данни на американския университет „Джонс Хопкинс“ броят на заразените по света много скоро ще прескочи границата от 32 милиона, а този на смъртните случаи е близо 977 хиляди.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани