Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Конкурс за разказ на военна тематика

[post-views]
Конкурс за разказ на военна тематика

UntitledСдружението на жените военнослужещи организира литературен конкурс за съвременен разказ с военна тематика под наслов „Новият Йовков“.  Конкурсът се провежда по повод 140 години от рождението на Йордан Йовков и се посвещава на делото на военните репортери, журналисти и всички свързан с отразяването на героизма на Българската армия през годините.
Конкурсът е отворен за участие на всички граждани без ограничения.

Лица, ненавършили 18 години, участват в конкурса само със съгласието на своите родители или законни попечители, което се отразява във формуляра за участие.

Конкурсът е посветен на паметта и творчеството на Йордан Йовков и десетките писатели, журналисти, художници и общественици, участвали като военни репортери във войните за национално обединение на България (1912-1918) и в Заключителната фаза на Втората световна война (1944-1945). 

С провеждането на конкурса целим да се даде възможност за изява на талантливи автори в областта на литературата и репортажната журналистика, като се поощри тяхното развитие.
 В търсене на новия майстор на късия разказ организаторите на Конкурса очакват да постигнат по-добро разбиране и подкрепа сред обществеността за усилията и труда на хората в отбраната при изпълнение на мисията им за защита на сигурността и националните интереси, формиране на трайни ценности сред подрастващата младеж, формиране на военнослужещите, цивилните служители и членовете на техните семейства като всестранно развити и пълноценни личности с богата нравствено-ценностна система и национална култура.

УСЛОВИЯ НА КОНКУРСА: Всеки кандидат може да участва с максимум 3 (три) литературни произведения – есета / разкази, написани специално за този конкурс. Задължително условие е текстът да не е публикуван (включително електронно) и да не е даван за печат. Обемът на творбите, изпратени по електронна поща/e-mail е до 15 000 знака с интервалите на български език.
Основната тема или героите на литературните произведения трябва да бъдат свързани с живота и дейността на хората от отбраната – военнослужещи и членовете на техните семейства, приятели и близки. 

Формуляр за участие в конкурса миже да намерите на сайта на Сдружението на жените военнослужещи www.buafwa.org
Изпратете формуляра за участие, заедно с разказите на електронна поща (e-mail): newYovkov@gmail.com

СРОК ЗА УЧАСТИЕ: Краен срок за участие в конкурса: 24:00 часа на 21 ноември 2020 г. Повече информация и заявки за участие в сайта на Сдружението на жените военнослужещи www.buafwa.org

Най-ново

Единична публикация

Избрани