Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Трисетова победа прати Григор Димитров в третия кръг на „Ролан Гарос“

[post-views]
Григор Димитров с първи полуфинал във Виена

GRIGOR DIMITROVГригор Димитров се класира за третия кръг на „Ролан Гарос“ за четвърта поредна година. Българинът стори това след трисетова победа с 6:4, 7:6(5), 6:1 над словака Андрей Мартин.

Мачът на корт „Симон Матьо“ започна с възможности за пробив и за двамата тенисисти в първите сервис геймове на съперника им, но до такъв не се стигна. Все пак Димитров първи успя да спечели подаването на Мартин, като това се случи в седмия гейм и така той поведе с 4:3 гейма.

В десетия гейм българинът трябваше да спасява брейкбол за 5:5 и веднага след отразяването му успя да затвори първата част на двубоя с 6:4.

Най-голяма съпротива намиращият се на 102-ро място в ранглистата Мартин оказа във втория сет. Тогава словакът поведе с 4:1 гейма, но се стигна до изравняване при 4:4. Последва ново равенство при 6:6 гейма, но в тайбрека по-здравите нерви бяха за българина, който с три минипробива спечели със 7:5 точки. Спечелването и на втория сет окрили българския представител и той затвори мача с 6:1 гейма в третия сет след общо 2 часа и 17 минути игра.

За Димитров това ще бъде пето участие в третия кръг на Откритото първенство на Франция, като досега той никога не е преодолявал тази фаза. В следващия кръг негов съперник ще бъде победителят от мача между канадеца Денис Шаповалов и испанеца Роберто Карбайес Баеня.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани