Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Халеп се класира за третия кръг на „Ролан Гарос“

[post-views]
Симона Халеп с неуспешно завръщане

Simona-Halep-997406Григор Димитров играе срещу словакът Андрей Мартин в среща от втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. При жените Цветана Пиронкова продължи в третия кръг без игра и след отказване на Серина Улиямс заради контузия. Участието си в Париж продължава и шампионката от 2018 година Симона Халеп :

Водачката в схемата и шампионка от 2018 година Симона Халеп (Румъния) се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Румънката победи сънародничката си Ирина-Камелия Бегу с 6:3, 6:4 за 84 минути, увеличавайки победната си серия на 16 мача.

Халеп, която е спечелила всичките седем мача срещу Бегу поведе с 3:0 на корт „Сузан Ленглен“. Но Бегу върна пробива преди шампионката от 2018 година отново да пробие в осмия гейм и при свой сервис да спечели сета. Бегу записа седем печеливши удара повече от съперничката си, но също така допусна 15 непредизвикани грешки, а втория пробив беше достатъчен за Халеп да вземе втория сет. Шампионката от „Уимбълдън“ 2019 наниза 15-а си уинър с мачбола, с който затвори двубоя. В третия кръг Халеп ще играе срещу американската тинейджърка Аманда Анисимова, която разгроми сънародничката си Бернарда Пера с 6:2, 6:0.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани