Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

От Атина Йенс Столтенберг приветства военен механизъм за деконфликт

[post-views]
От Атина Йенс Столтенберг приветства военен механизъм за деконфликт

stoltenbergГърция е ценен съюзник в НАТО. Това заяви генералния секретар на НАТО, по време на визитата му в столицата Атина. Посещението му е част от дипломатическата совалка в Турция и Гърция, която има за цел да тушира напрежението на двете съюзнички в НАТО, в териториалния спор в Източното Средиземноморие. 

В разговор с министър-председателят на Гърция Кирякос Мицотакис, Йенс Столтенберг приветства създаването на военен механизъм за деконфликт, с цел намаляване на рисковете от инциденти и аварии в Източното Средиземноморие. По думите му това включва използване на сигурна гореща линия, създадена между Гърция и Турция.

Йенс Столтенберг, генерален секретар на НАТО:

,, Механизмът за отстраняване на конфликти може да помогне за създаването на пространство за дипломатически усилия. Твърдо се надявам, че основните спорове сега могат да бъдат разрешени единствено чрез преговори, в духа на съюзническата солидарност. “

Йенс Столтенберг похвали Гърция за инвестирането на повече от 2% от БВП в отбраната и нейния ангажимент в колективната сигурност. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани