Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Алексей Навални: ЕС да наложи санкции на руски олигарси

[post-views]
Лекарите в Омск: Навални не е отровен, няма да огласим каква е диагнозата му

navalniПърво интервю на руският опозиционер Алексей Навални. Пред немския вестник „Билд” Навални поиска от Европейския съюз да наложи санкции срещу руски олигарси, приближени до президента Владимир Путин.

Руският опозиционер предложи на ЕС „да въведе забрана за влизане в Европа за тези, които печелят от режима, както и да бъдат замразени активите на всички високопоставени чиновници и в близкия приятелски кръг на президента Владимир Путин.

Алексей Навални изиска ограничения дори за главния диригент на Мюнхенската филхармония Валерий Гергиев. По думите на опозиционера, ако Гергиев така силно обича режима и иска Русия да не поеме по европейския път на развитие, то ЕС трябва да му каже цитирам: ,,много сте талантлив, но повече няма да ви позволим да пътувате в ЕС“.

Навални атакува и бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, който председателства борда на контролираната от държавата руска петролна компания „Роснефт“ и оглавява комитета на акционерите на компанията зад „Северен поток“. „Бившият канцлер на най-мощната европейска държава …  сега Шрьодер е марионетка на Путин, която защитава убийците“, изтъкна Навални

Припомням, че преди дни Организацията за забрана на химически оръжия в Германия потвърди наличието на вещество от групата на ,,Новичок“ в организма на опозиционера и уточни, че става въпрос за нов, непознат досега вариант.

Засега Алексей Навални остава в Берлин, където продължава лечението си. Вчера опозиционният лидер беше номиниран за нобелова награда за мир от група американски и британски професори и учени заради предизвикателствата, които среща като опозиционер в родната му Русия.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Анмари Николаева

Най-ново

Единична публикация

Избрани