Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Шварцман победи Тийм в невероятен трилър и се класира за 1/2-финалите на Ролан Гарос

[post-views]
Дoминатор! След Федерер Тийм победи и Джокович на АТП финалите в Лондон

thiem-ba1Диего Шварцман се класира за полуфиналите на „Ролан Гарос“, след като победи с 3:2 сета Доминик Тийм в двубой, който продължи повече от 5 часа.

Мачът предложи много драма и зрелище и със сигурност ще остане в паметта на феновете много дълго време.

Тийм спечели оспорвания първи гейм, но Шварцман изравни след гейм на нула. Двамата си размениха по още един и така резултатът достигна 2-2. Тийм пръв достигна до пробив и поведе с 4-2, но неговият опонент веднага върна жеста и равенството отново бе възстановено. Тийм успя да поведе на още два пъти, но Шварцман не му позволи да се откъсне в резултата и така се стигна до тайбрек.

В него Шварцман да поведе с 5-0, а минути по-късно да триумфира комфортно със 7-1.

Във вторият сет Шварцман поведе с 5-4 след като спаси цели седем точки за пробив на Тийм, но след това австриецът показа най-добрата си игра и спечели три поредни гейма, като по този начин се измъкна от тежката ситуация и изравни сетовете.

В Третият сет също се стигна до тайбрек, в който Тийм беше безупречен, спечели и поведе в мача.

В четвъртата част Шварцман не позволи на световния №3 да стигне до сетпойнт и така се стигна до трети тайбрек в мача.

Тийм поведе с 3-1, но Шварцман постепенно взе инициативата и по-късно поведе с 5-4. Австриецът изравни резултата, но 14-ият в света стигна до решаващ пробив, който доведе мача до пети сет.

В заключителната част Аржентиенцът спечели четири поредни гейма и по този начин триумфира в битката, която определиха като мача на турнира до момента.


Тийм за първи път от 2015 година не успява да достигне до полуфиналната фаза на турнира. Той беше финалист през последните две издания на надпреварата.
 

На полуфиналите Шварцман може да срещне Рафаел Надал, когото преди няколко седмици победи в два сета на Мастърс турнира в Рим. Това ще се случи ако Матадора победи Яник Синер.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани