Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Зверев се класира за четвъртфиналите в Кьолн

[post-views]
Зверев победи Фонини и се класира за ¼ финал на Ролан Гарос

alex-zverev-Водачът в схемата Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в Кьолн. Зверев, който започна директно от втория кръг, стартира в надпреварата с категоричен успех над испанския ветеран Фернандо Вердаско с 6:4, 6:1 за 63 минути.

Представителят на домакините доминираше срещу бившия номер 7 в света. Той пласира 7 аса и спечели 84 процента (32/38) от точките при вкаран първи сервис за успеха.

Германецът Зверев се опитва да спечели първа титла от май миналата година в Женева, а следващият му съперник ще бъде Лойд Харис от ЮАР.

За четвъртфиналите в Кьолн  се класира и Феликс Оже-Алиасим. Поставеният под номер 3 канадец елиминира швейцарския квалификант Хенри Лааксонен с 6:4, 6:1, без да даде на съперника си нито една възможност за пробив. Така продължи силната си серия на закрито през този сезон, след като достигна до финалите в Ротердам и Марсилия през февруари. Оже-Алиасим ще се опита да стигне до четвърти полуфинал за годината срещу молдовеца Раду Албот.

В друг мач от втория кръг испанеца Роберто Баутиста Агут надделя над опитния французин Жил Симон с 6:4, 7:6(5).
Така Баутиста Агут продължава напред, като в търсене на 20-ата си победа за сезона той ще срещне поляка Хуберт Хуркач.


Друг испанец Алехандро Давидович Фокина навакса изоставане от 3:6, 0:2 и елиминира осмия в схемата Марин Чилич от Хърватия с 2:1 сета. На четвъртфиналите той ще играе срещу австриеца Денис Новак.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани