Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Путин и Ердоган обсъдиха Карабах

[post-views]
Започна срещата на Ердоган и Путин в Сочи

Putin_ErdoganВладимир Путин в телефонен разговор с турския му колега Реджеп Ердоган изрази сериозна загриженост от участието на бойци от региона на Близкия изток във военните действия, съобщи пресслужбата на Кремъл. Изразена бе надеждата, че Турция, като член на Минската група на ОССЕ, ще донесе конструктивен принос за деескалацията на конфликта“, казва се в изявлението. Путин и Ердоган отбелязаха, че по време на обмена на мнения между лидерите на двете страни по сирийските и либийските въпроси, те са подчертали „ефективния характер на координацията на Русия и Турция в тези области, което помага за стабилизиране на ситуацията и напредък по политическия и дипломатическия път“.

Азербайджанският президент Илхам Алиев заяви в интервю за телевизия France 24, че наемници от чужбина не воюват в Нагорни Карабах. „При нас няма наемници. Това е нашето официално становище. От началото на стълкновенията минаха повече от две седмици, но нито една държавна не ни представи никакви доказателства в тази връзка. Отделно ние не се нуждаем от това (от наемници). Нашата армия наброява 100 000 бойци. Всичко онова, което правим днес на бойното поле, свидетелства, че нашата армия е способна сама да освободи свои земи“, заяви в отговор на въпрос Алиев, цитиран от РИА „Новости“.

Армения и Азербайджан  за пореден път се обвиниха взаимно в нарушаването на примирието със съобщения за обстрели във и около зоната на конфликта.

Източник: в.“Дума“

Най-ново

Единична публикация

Избрани

No data was found