Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Информационната кампания „Бъди войник“ за втори път ще гостува в гр. Кърджали

[post-views]
Генерал-майор Михаил Попов: Ще има нов конкурс за военнослужещи в Сухопътни войски

budi-voinik-smolianНационалната информационна кампания на Министерството на отбраната „Бъди войник“ ще гостува в Кърджали утре, 20 октомври.

От 15.30 часа пред театрално-музикален център „Димитър Димов“ посетителите ще могат да разгледат разположената тук военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски. Жителите и гостите на града ще се запознаят с възможностите на образците въоръжение и техника, представени от военнослужещи от военно формирование 24 150 – Стара Загора. Те ще могат да разгледат отблизо товарни и леки автомобили с повишена проходимост „Хамър“ и „Мерцедес“, БТР, зенитна установка, както и образци на автомати „Калашников“, пистолет „Макаров“, ръчен противотанков гранатомет, полева картечница „Калашников“, снайперска пушка „MSG”, тежка противотанкова гранатохвъргачка, оборудване и снаряжение на войника нов образец. Военнослужещи от военно формирование 24 490 – Асеновград ще представят възможностите на Реактивна система за залпов огън БМ-21 „Град“, 152 мм оръдие-гаубица и бронирана разузнавателна машина „Конкурс“.

В статичния показ са включени и образци въоръжение и екипировка на Съвместното командване на специалните операции.

На информационна борса военнослужещи от Въоръжените сили ще разясняват възможностите за постъпване на служба в Българската армия, условията и начините за кандидатстване. В информационната борса ще участват представители на Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска част, Съвместното командване на специалните операции, Централното военно окръжие, Националния военен университет „В. Левски“, както и на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“.

От 17.00 часа военнослужещи от състава на Съвместното командване на специалните операции ще демонстрират бойни ръкопашни умения. Пред жителите и гостите на града те ще покажат действия за неутрализиране на терористи, техники по стрелба със симулационни боеприпаси, както и алпийски техники.

Проявите в Кърджали ще завършат с концерт на Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили, който ще започне в 18.00 часа пред театрално-музикален център „Димитър Димов“.

Източник: www.mod.bg

Най-ново

Единична публикация

Избрани