Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Масови арести във Франция след убийството на учител от ислямист

[post-views]
Масови арести във Франция след убийството на учител от ислямист

franceВъв Франция протича мащабна полицейска акция срещу радикалния ислям. Претърсени са десетки  домове, извършени са масови арести. Операциите са част от разследването на убийството на учителя по история Самуел Пати, който беше обезглавен за това, че показвал на учениците си карикатури на пророка Мохамед.

До този момент френската полиция е разпитала над 80 души. Повечето са задържани за разпространение на религиозна омраза в интернет. Сред разпитаните е имало и лица, които открито са подкрепяли идеята за убийството на учителя по история Самуел Пати, съобщи френският министър на вътрешните работи Жералд  Дармане. Той отбеляза, че са задържани и духовни лица. Френските власти проверяват над 50 мюсюлмански организации и обявиха, че ще затегнат контрола над финансовите потоци към някои ислямистки организации.

Междувременно в интернет се появиха кадри от фаталния петък или момента, в който пристига полицията и неутрализира 18-годишен чеченец, обезглавил учителя по история.

Убийството на Самуел Пати потресе Франция. През уикенда хиляди излязоха по улиците на френските градове, за да почетат паметта му и да осъдят тероризма, който от години сее смърт по френските улици.

 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани