Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Байерн Мюнхен започна защитата на трофея си с успех 4:0 срещу Атлетико Мадрид

[post-views]
Байерн унизи Тотнъм в Англия

bayern 2019В група „А“ на Шампионската лига Байерн Мюнхен започна  защитата на трофея си с успех от 4:0 срещу Атлетико Мадрид.
Героят от финала срещу Пари Сен Жермен Кингсли Коман вкара два гола, а по един добавиха Леон Горетцка и Корентен Толисо. Гостите бяха равностойни през първия половин час, но след това изнемогваха. 
Двубоят днес беше под известна въпросителна, след като стана ясно, че крилото на Байерн Серж Гнабри е дал положителен тест за коронавирус. От УЕФА обаче бързо разсеяха съмненията и потвърдиха, че мач ще има.
През миналия сезон Байерн стана първият отбор, който е печелил Шампионската лига с победи във всички мачове. Атлетико пък е единственият тим, достигал до повече от два финала без да вдигне купата. В следващия кръг „рохибланкос“ ще посрещнат РБ Залцбург, а Байерн ще е гост на Локомотив (Москва) в преследване на 13-а поредна победа в турнира.
В другия мач от група „А“ РБ Залцбург (Австрия) и Локомотив (Москва) завършиха 2:2. Едер даде преднина на гостите в 19-ата минута, но в 45-ата Доминик Собослай изравни. Златко Юнузович изведе домакините напред в резултата в петата минута на второто полувреме, но след гол на Витали Лисакович в 75-ата руснаците изравниха.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Антоанета Илиева

Най-ново

Единична публикация

Избрани